Integratie en activatie van de Klue Tag

Integratie en activatie van de Klue Tag

Na de installatie van de Klue tag dient Klue geïntegreerd te worden met de Google Analytics van de website. De installatie van de Klue tag kan door de code voor de </body>  te plaatsen op de website of via Google Tag Manager. Heeft jouw organisatie een WordPress website? Dan kan de installatie van de Klue tag via een plugin of de editor. In deze installatie uitleg gaan we er vanuit dat de Klue tag op de website staat.

Rechten binnen Google Analytics

De integratie van Klue met Google Analytics bestaat uit 5 simpele stappen. Er is geen codeerwerk nodig om Klue te activeren voor jouw bedrijfswebsite. Om de stappen goed te doorlopen is het belangrijk dat je alle rechten hebt binnen Google Analytics. Dat wil zeggen dat je ‘Bewerken, Samenwerken, Lezen en Analyseren en Gebruikers toevoegen’ als rechten dient te hebben. Je kan dit als volgt checken:

 1. Ga naar analytics.google.com en log in;
 2. Selecteer de juiste property (website) rechtsboven aan;
 3. Linksonder staat het kopje ‘Beheer’. Klik hier op;
 4. Klik op gebruikersbeheer in de linkerkolom
 5. Er opent zich een nieuw venster met accountrechten. Check of er bij jouw Gmail account hetzelfde staat als de afbeelding hieronder.

Klue Rechten Analytics

Indien dit het geval is kun je snel verder met de integratie. Heb je niet al deze rechten? Vraag dan de beheerder van het Google Analytics account om jou meer rechten te geven. Dit is binnen enkele minuten geregeld.

Klue integreren en activeren op de bedrijfswebsite

Wanneer alle rechten goed staan is het tijd om Klue te activeren! Dit doe je door de 5 stappen te doorlopen die te vinden zijn op je persoonlijke integratie pagina. De link vind je terug in de installatie mail die gestuurd is nadat er een gratis proefperiode is aangevraagd. In de volgende stappen neem ik je mee door de integratie van Klue:

  1. Ga naar je persoonlijke integratie pagina;
  2. Selecteer het juiste Google Account en klik op ‘next’ (er zijn alleen meerdere accounts zichtbaar wanneer je meerdere actieve Google Accounts hebt)Klue Integratie pagina 1
  3. Bij stap twee selecteer je de website waar op de Klue tag actief is en klik op ‘next’;
  4. Bij stap 3 verschijnen er twee blauwe knoppen klik op ‘Add Business Visitors’
  5. Er opent zich een nieuw venster binnen Google Analytics voor het importeren van de Klue data. Kies binnen het scherm de weergave van de website waarop de Klue tag actief is en klik op ‘Maken’.

   Klue integratie pagina 3

 

 1. Ga terug naar de persoonlijke integratie pagina op de Klue website en klik op ‘Next’ om naar stap 4 te gaan.
 2. Herhaal de acties nogmaals. Klik op de blauwe knop en importeer de Klue data bij de juiste website zoals bij stap 3.
 3. Ga terug naar de Klue integratie pagina en klik op Next, je bent bij stap 5 aanbeland en klaar met de integratie!

Toegang tot het persoonlijke dashboard

Nadat je de integratie volledig hebt doorlopen ontvang je van ons een uitnodiging tot het persoonlijke Klue dashboard. Deze uitnodiging ontvang je op het mail account waar ook je Google Analytics op actief is.

Vragen over de integratie? Laat het ons weten in een e-mail of neem telefonisch contact op.

Ruud Buijserd

Ondernemer vol passie over data, B2B marketing en de mogelijkheden hiermee voor organisaties. Sparren over jouw vraagstuk? Neem contact op, ik hoor graag van je.

Geef een reactie

Sluit Menu