Zo werkt Klue

De Klue API herkent bedrijven op de website. Dit gebeurt aan de hand van de Klue tag welke het IP adres van de bezoeker omzet in bedrijfsinformatie. 

De tag is een klein stukje script wat je gemakkelijk op de website zet en geen invloed heeft op de snelheid van de website. Vervolgens integreren we dit met Google Analytics en Google Datastudio.

Binnen enkele minuten is Klue live op de website.

Klue API call

Welke data stelt Klue beschikbaar?

Klue stelt een aantal datapunten beschikbaar die te gebruiken zijn voor personalisatie. In de lijst hiernaast zie je precies welke dat zijn. 

Wanneer Klue op de website actief is stuurt deze automatisch de data door naar de door jou gebruikte tools. Standaard integreren we Klue met Google Analytics. 

Personalisatie gebeurt via A/B test tools zoals Google Optimize, VWO en Optimizely. Binnen die tools selecteer je simpel de Klue data en start je met websitepersonalisatie. Een aantal voorbeelden van websitepersonalisatie zijn terug te vinden in dit blogbericht.

 • Bedrijfsnaam
 • SBI code (branche informatie)
 • Omvang (aantal medewerkers)
 • Logo van het bedrijf
 • Device
 • OS
 • Gedrag
 • Locatie
 • Land
 • Weer op locatie
 • Longitude
 • Latitude
 • ISP Naam

Hoe installeer je Klue?

stap 1 klue installatie

Plan een demo

Maak kennis met ons team en kom erachter hoe Klue organisaties helpt. Tijdens de demo vertellen we je meer over Klue.
stap 2 installatie Klue

Ontvang installatiegids

Na de demo ontvang je de unieke Klue tag met installatie instructies. Er zijn diverse how-to’s beschikbaar over de installatie van Klue.
stap 3 installatie Klue

Integreren met Google Analytics

Wij zorgen voor de integratie met Google Analytics. Na de integratie ontvang je het Klue dashboard en is Klue actief op de website.
stap 4 installatie Klue

Start websitepersonalisatie

Baken experimenten af en start met websitepersonalisatie. Wij zorgen voor de technische integratie en ondersteuning.

Veelgestelde vragen

Klue beschikt over een van de grootste IP databases ter wereld. Hierdoor hebben we een hoge herkenningsdichteid. Dat wil zeggen dat we tussen de 10 en 40% van al het webverkeer kunnen herkennen. Exacte percentage hangt af van branche, type verkeer en aantallen.

Na installatie van Klue op de bedrijfswebsite sturen wij je direct toegang tot het persoonlijke dashboard. Hierin is het overzicht te vinden van de bedrijven, branches en medewerkers waarop je vervolgens kunt gaan personaliseren.

Er is een proefperiode van ongeveer 2 weken waarin je onbeperkt toegang krijgt tot Klue. Na deze twee weken bespreken we de resultaten en stellen we vast hoe websitepersonalisatie je gaat helpen.

Nee. Na aanmelding ontvang je de persoonlijke Klue tag en installatie handleiding. Klue is binnen enkele minuten actief op de bedrijfswebsite. 

Nee. 

Installatie van Klue is simpel en laagdrempelig. Net zoals de integratie met de personalisatie tools. Vanuit de editor binnen die tools zet je Klue websitepersonalisatie in.

Met Klue zijn er diverse integraties mogelijk waaronder Mouseflow, Salesforce, Drift en talloze andere opties. We doen dit op aanvraag omdat het CRM, marketing automation en andere tools van elke organisatie anders zijn ingericht. Samen met jullie kijken we hoe de Klue data het beste in het systeem wat jullie al gebruiken past

Klue herkent organisaties en geen natuurlijke personen. We verrijken organisaties met openbare data waardoor we voldoen aan de wetgeving die de AVG voor schrijft.

Klue plaatst geen cookies. De Klue data wordt namelijk ontsloten in het Google Analytics account van de organisatie. Wij bewaren de data maximaal 30 dagen voor beveiligingsredenen en performance. 

Lees meer over de AVG en Klue op deze pagina.

We helpen je sowieso bij de installatie van Klue.

Alle pakketten hebben technische ondersteuning per mail. Vanaf het Klue Gevorderd pakket krijg je per maand ook twee uur support op maat. Bij Enterprise is dit 6 uur per maand.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief