Je bekijkt nu Personaliseer je Unbounce pop-ups en landingspagina’s door koppeling met Klue

Personaliseer je Unbounce pop-ups en landingspagina’s door koppeling met Klue

Sinds begin oktober heeft Klue een gloednieuwe koppeling met Unbounce. Met deze koppeling maken we het mogelijk om de bedrijfsdata van Klue te gebruiken voor personalisaties binnen Unbounce.

Landingspagina’s en pop-ups in een handomdraai met Unbounce

Unbounce wordt door duizenden organisaties gebruikt om landingspagina’s te bouwen, pop-ups te creëren en leads te generen. De gebruiksvriendelijke omgeving van Unbounce  helpt je om snel, zonder hulp van een developer, deze pagina’s en pop-ups te bouwen. Hierdoor verkort je de tijd van ontwikkeling en kun je je focussen op wat echt belangrijk is: het generen van leads, demo’s of verkopen.

Wat kun je met de koppeling tussen Klue en Unbounce?

Het doel van de koppeling tussen beide oplossingen is het toegankelijk maken van personalisatie. Klue herkent organisaties die de website bezoeken, verrijkt deze bedrijven met branche informatie en omvang en maakt het mogelijk om deze data in te zetten voor real-time website personalisatie. Door te koppelen met de software van Unbounce is het mogelijk om landingspagina’s en pop-ups  die gemaakt zijn in Unbounce direct te personaliseren. Dat zorgt voor relevantere boodschappen en daardoor meer conversies. Denk aan het personaliseren van call-to-actions, branche gerelateerde cases of demo aanvragen.

Hieronder een voorbeeld van een gepersonaliseerde pop-up voor de auto-branche. Herkent Klue de organisatie als autodealer, fabrikant of garage? Dan wordt automatisch de tweede pop-up getoond met daarin herkenbare logo’s van autofabrikanten en een relevante tekst. Wanneer dit niet het geval is wordt de standaard versie getoond.

Unbounce pop-up personalisatie op basis van Klue bedrijfsdata

De mogelijkheden zijn omvangrijk, denk bijvoorbeeld aan:

  • Pop-up met een relevante case of e-book voor een specifieke branche;
  • Prijs pakketten op een landingspagina aanpassen op basis van omvang van het bezoekende bedrijf
  • Demo pop-up alleen tonen aan bedrijven met meer dan 20 medewerkers

 Hoe maak je gebruik van de koppeling?

Starten met deze koppeling is vrij simpel. Met het onderstaande stappenplan heb je binnen no-time personalisaties via Unbounce op de website draaien

  1. Vraag een account aan bij Klue via deze link en installeer Klue
  2. Maak gebruik van de bestaande Unbounce omgeving (of vraag een account aan bij hen)
  3. Bouw je pop-ups in Unbounce
  4. Integreer Unbounce op de website via de reguliere weg
  5. Voeg een extra stukje code toe via Google Tag manager en stel daar de voorwaarden in (zoals tonen bij financiële instellingen of alleen tonen aan organisaties met meer dan 20 medewerkers)
  6. That’s it! Je bent live met een gepersonaliseerde pop-up of landingspagina. Je kunt alles zo vaak aanpassen als je zelf wilt

Zelf uitproberen? Begin met het aanvragen van een Klue account, wij helpen je dan verder op weg.

Ruud Buijserd

Ondernemer vol passie over data, B2B marketing en de mogelijkheden hiermee voor organisaties. Sparren over jouw vraagstuk? Neem contact op, ik hoor graag van je.

Laat een reactie achter