Je bekijkt nu Klue, de oplossing die je helpt met Business to Business Leads en Data Marketing

Klue, de oplossing die je helpt met Business to Business Leads en Data Marketing

Marketing is tegenwoordig niet meer het maken van folders en adverteren in kranten of magazines. Het gros van de klanten in de business to business wereld doet eerst zelf online onderzoek voordat deze over gaat tot aankoop.  Het hebben van een website als organisatie is mede daarom een must. Business to Business leads komen op de bedrijfswebsite tijdens hun zoektocht naar de oplossing die het beste bij hun behoefte past. Haal jij het optimale uit je bedrijfswebsite?

Marketing Automation als antwoord

Het antwoord van veel organisaties op deze verschuiving is Marketing Automation. Veel bedrijven maken gebruik van Marketing Automation om hun business to business leads zo goed mogelijk te voorzien in hun zoektocht. De afgelopen jaren zijn aanbieders van marketing automation daarom ook explosief gegroeid. Echter is een Marketing Automation traject erg kostbaar en duurt het vaak lang voordat deze succesvol is. Het combineren van meerdere kanalen is lastig. Daarnaast vergt het voor de traditionele marketeer een compleet andere mindset. Verandering kost tijd.

Business to Business Leads

Het hebben van een goed gevulde sales funnel is voor elk bedrijf van belang. Het geeft zekerheid omtrent continuïteit en is een belangrijke factor in begroten en forecasting. De business to business lead industrie is jaarlijks goed voor miljoenen in Nederland. Veel organisaties ‘kopen’ leads om zo hun continuïteit te waarborgen. Deze worden gemaild of gebeld om zo conversie te verhogen. Deze manier is niet alleen duur, maar heeft ook een onzekere toekomst.

Interne Data en leads

Wat veel bedrijven niet beseffen is dat zij zelf op waardevolle data zitten van potentiële klanten. Met Klue is het mogelijk anoniem bezoek te identificeren. Met enkele simpele wekelijkse rapporten heeft u inzicht in welke bedrijven er geweest zijn en wat zij bekeken hebben. Deze informatie is van cruciaal belang voor online marketing en sales. Bezoeken de juiste mensen onze website? En waar kijken concrete prospects naar op de bedrijfswebsite? Met Klue heeft u dit inzichtelijk in een overzichtelijk dashboard.

 

Ruud Buijserd

Ondernemer vol passie over data, B2B marketing en de mogelijkheden hiermee voor organisaties. Sparren over jouw vraagstuk? Neem contact op, ik hoor graag van je.

Laat een reactie achter