Je bekijkt nu Hoe installeer je het Klue script op je WordPress website?

Hoe installeer je het Klue script op je WordPress website?

Wanneer je de gratis proefperiode van Klue hebt aangevraagd ontvang je een instructie mail met daarin uitleg hoe je Klue installeert. Dit artikel helpt je verder wanneer je er niet helemaal uit komt met de installatie op een wordpress website. Lees hier het artikel over het installeren van Klue via Google Tag Manager of een bij een website op maat.

Klue installeren op je WordPress website met behulp van een Plugin

Ben je niet heel technisch en blijf je liever van de WordPress code af? Dan raad ik je aan om Klue te installeren met behulp van een Plugin. Hieronder leg ik je stapsgewijs uit hoe je Klue installeert via de Plugin Insert Headers and Footers.

 1. Login bij WordPress, vaak is dit via https://bedrijfsnaam.nl/wp-admin
 2. Klik op ‘Plugins’ in de linker navigatie balk
 3. Klik bovenaan op ‘nieuwe Plugin’, het onderstaand scherm verschijnt dan


  Klue installatie via WordPress


 4. Typ in de zoekbalk ‘Insert Headers and Footers’
 5. Installeer en activeer de Plugin
 6. Ga vervolgens naar ‘instellingen’ (of settings wanneer je WordPress op de Engelse taal staat) en klik ‘Insert headers and Footers’ aan
 7. Plaats vervolgens de Klue tag in zijn geheel (dus met <script> </script> tags) in het onderste vlak. Hier staat these scripts will be printed before the </body> tag

  Installatie via WordPress Headers Footers


 8. Klik op Save
 9. Ga vervolgens naar de persoonlijke integratie link die gestuurd is in de installatie mail en voltooi de 5 simpele stappen. Er is geen codeer werk nodig voor de verdere integratie Zorg er voor dat je toegang hebt tot Google Analytics van de website om de integratie af te ronden.

Installatie van Klue via de WordPress Editor

Ben je wat meer bekend met WordPress en heb je liever geen extra plugin op de website? Dan kun je de Klue tag ook installeren via de editor van je website. In de volgende stappen leg ik je uit hoe je dit realiseert

 1. Login bij WordPress
 2. Ga naar ‘Weergave’ en klik ‘Editor’ aan
 3. Selecteer de ‘Themavoettekst’ vaak ook aangeduid met footer.php
 4. De footer.php opent zich in de editor
 5. Scroll naar beneden tot dat je </body> ziet staan
 6. Plak voor de </body> de Klue tag in zijn geheel (met <script> </script>). Het laatste stuk van de file zal er als volgt uitzien in de editor:

  installatie klue via editor


 7. Klik op ‘Bestand Bijwerken’
 8. Ga vervolgens naar de persoonlijke integratie link die gestuurd is in de installatie mail en voltooi de 5 simpele stappen. Er is geen codeer werk nodig voor de verdere integratie Zorg er voor dat je toegang hebt tot Google Analytics van de website om de integratie af te ronden.

Extra tips bij Klue installatie WordPress

Maak je gebruik van caching plugins zoals WP Super Cache of W3C Total Cache? Leeg dan de cache voordat je de integratie verder doorloopt. Wil je zelf checken of het script goed staat? Ga dan naar je eigen website en open de broncode. In chrome doe je dit door CTRL+U tegelijk in te drukken wanneer je op de website bent. Vervolgens ga je zoeken op de site (CTRL+F) en typ je  ‘Klue’. Wanneer je dan de tag ziet staan betekent het dat de tag goed geïnstalleerd is en Klue direct bedrijven op jouw website herkent.

Heb je Klue aangevraagd met een ander e-mail adres dan waarmee je toegang hebt tot Google Analytics? Laat het ons dan weten in een e-mail. Wij hebben het e-mail adres nodig wat correspondeert met Google Analytics om toegang te geven tot jouw eigen persoonlijke Klue Dashboard.

Kom je er niet helemaal uit of heb je andere vragen? Bel ons dan of mail naar [email protected]

Ruud Buijserd

Ondernemer vol passie over data, B2B marketing en de mogelijkheden hiermee voor organisaties. Sparren over jouw vraagstuk? Neem contact op, ik hoor graag van je.

Laat een reactie achter