Klue installeren via Google Tag Manager

Klue installeren via Google Tag Manager

Na het aanvragen van de gratis proefperiode van Klue ontvang je een installatie mail met daarin je persoonlijke tag en integratie pagina. Voordat Klue actief is op de website dienen er twee acties ondernomen te worden: 1) Installatie van de Klue tag op de website en 2) doorlopen van de integratie stappen. In dit artikel leg ik je uit hoe je de Klue tag installeert via Google Tag Manager.

Installeren van Klue via Google Tag Manager

Google Tag Manager wordt door veel marketeers gebruikt om verschillende scripts en tags te beheren op één plek. Tag Manager bied overzicht en gemak. Ook Klue is te installeren via Google Tag Manager, hieronder leg ik je uit hoe je dit doet:

  1. Ga naar tagmanager.google.com en log in
  2. Selecteer de container die actief is de op website waarvoor je Klue hebt aangevraagd
  3. Klik op ‘Nieuwe tag toevoegen’ (of ‘Add new tag’)
  4. Geef de tag een naam waardoor je hem terug kunt vinden, bijvoorbeeld ‘Klue Tag’
  5. Kies bij Tag Type: Custom HTML
  6. Plak je persoonlijke Klue Tag in het veld die je ontvangen hebt via de mail.
  7. Klik op save
  8. Selecteer bij triggering ‘all pages’ 
  9. Sla de tag op en je komt weer bij het dashboard.

Nadat je deze stappen doorlopen hebt is de Klue tag actief op de website. Ga vervolgens naar de persoonlijke integratie link die gestuurd is in de installatie mail en voltooi de 5 simpele stappen. Er is geen codeer werk nodig voor de verdere integratie Zorg er voor dat je toegang hebt tot Google Analytics van de website om de integratie af te ronden.

Extra tips bij Klue installatie WordPress

Maak je gebruik van caching plugins zoals WP Super Cache of W3C Total Cache? Leeg dan de cache voordat je de integratie verder doorloopt. Heb je Klue aangevraagd met een ander e-mail adres dan waarmee je toegang hebt tot Google Analytics? Laat het ons dan weten in een e-mail. Wij hebben het e-mail adres nodig wat correspondeert met Google Analytics om toegang te geven tot jouw eigen persoonlijke Klue Dashboard.

Kom je er niet helemaal uit of heb je andere vragen? Bel ons dan of mail naar info@klue.nl

Ruud Buijserd

Jonge ondernemer vol passie over data, (B2B) marketing en de mogelijkheden hiermee. Sparren over oplossingen? Let me know!

Geef een reactie

Sluit Menu