Je bekijkt nu Klue lanceert een gratis data dashboard voor elke gebruiker

Klue lanceert een gratis data dashboard voor elke gebruiker

Sinds half maart is er een gratis dashboard beschikbaar voor elke Klue gebruiker. Veel Klue gebruikers vinden het lastig om de juiste lead data uit Google Analytics te halen. Door de enorme functionaliteit van Google Analytics is het lastig om precies te vinden waar je naar op zoek bent. Hier brengt het Klue data dashboard verandering in. De enige voorwaarde om gebruik te maken van het dashboard is dat Klue actief dient te zijn op de website. Met Klue weet je precies welke organisaties je website bezoeken, wat ze bekijken en waar mogelijke interesse ligt. Ook is personalisatie van je B2B website mogelijk op specifieke bedrijven of branches. Met het dashboard helpen wij de data visueel in kaart te brengen zodat jij direct ziet wat er speelt. Dit scheelt tijd en maakt je monitoring accurater.

De belangrijkste inzichten met het dashboard

Het dashboard is opgebouwd uit 5 pagina’s die allen een andere doorsnede van de data laten zien:

 •  Pagina 1: aantal herkende leads, direct inzicht in de laatst herkende leads;
 • Pagina 2: Classificatie van belangrijkste leads op basis van SBI (branche);
 • Pagina 3: Compleet overzicht van alle branches en bezoekers;
 • Pagina 4; Een complete filter pagina voor complete analyses;
 • Pagina 5: Uitleg over het dashboard zelf.

Op elke pagina van het dashboard kun je de bron van het verkeer selecteren en een specifieke pagina op je website. Zo kun je direct zien welke bedrijven er bijvoorbeeld zijn afgehaakt op je conversie pagina en waar deze bedrijven vandaan kwamen. Daarnaast geeft het dashboard direct feedback op je marketing uitingen. Trek je inderdaad de bedrijven waar je naar op zoek bent? Klikt men door op artikelen die op LinkedIn geplaatst zijn? Hoe doet AdWords het? Welke bedrijven kan ik al bereiken met Smart calling? De inzichten zijn gefocust op jouw website.

Hoe ziet het data dashboard eruit?

We snappen dat je benieuwd bent naar het uiterlijk van het dashboard. Daarom hebben we een aantal voorbeelden (met dummy data) beschikbaar gesteld. In het screenshot hieronder is het lead overzicht te zien in het data dashboard. Ook het overzicht van branche (SBI) is te zien in de screenshots.

Herkende leads in data dashboard
Herkende leads in data dashboard

Installatie en gebruik van het Klue data Dashboard

Het gebruik van het dashboard spreekt voor zichzelf en is laagdrempelig. Wanneer Klue op de website actief is zul je toegang tot het dashboard krijgen. Vervolgens selecteer je in de rechter boven hoek de website en de data zal geladen worden. Het selecteren van een tijdsspan is ook te vinden in de bovenste balk evenals de navigatie tussen de eerder genoemde pagina’s van het dashboard. Overigens heeft Klue geen toegang tot jouw Google account of Analytics. Je bekijkt ons dashboard met jouw Google account en verschaft dus geen toegang tot jouw account aan Klue.

Zelf meer inzichten uit jouw verkeer?

Ook meer inzichten verkrijgen uit jouw website verkeer? Probeer Klue zelf geheel gratis uit. Wanneer je Klue aanvraagt ontvang je je persoonlijke Klue tag, deze zet je gemakkelijk op je website. Vervolgens ontvang je toegang tot het dashboard en heb je volledige inzichten in leads, kanalen en interesse pagina’s.

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een bericht!

 

Ruud Buijserd

Ondernemer vol passie over data, B2B marketing en de mogelijkheden hiermee voor organisaties. Sparren over jouw vraagstuk? Neem contact op, ik hoor graag van je.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Geachte,

  Krijg je ook een lead overzicht van (eventuele) particulieren te zien? Of alleen bedrijven?

  Met vriendelijke groet,

  1. Ruud Buijserd

   Beste Arjan,

   De leads die je te zien krijgt zijn enkele business to business. Particulieren kan (en mag) helaas niet. In jouw geval zou het voor zakelijk verhuur van panden en ruimtes gaan. Klue helpt je met het in kaart brengen van je leads.

   Probeer het een maand gratis uit!

   Groeten en fijn weekend.

   Ruud Buijserd – Het Klue Team

Laat een reactie achter