Je bekijkt nu Een vergelijkbare doelgroep vinden, zo doe je dat met Klue [how-to]

Een vergelijkbare doelgroep vinden, zo doe je dat met Klue [how-to]

Een effectieve manier om nieuwe leads en klanten te vinden is door te zoeken naar bedrijven die vergelijkbaar zijn met huidige klanten. Vergelijkbaar qua omvang maar ook qua branche. In essentie is dit het richten op concurrenten van huidige klanten. Huidige klanten hebben de beslissing al gemaakt om klant te worden, de kans is dus groot dat vergelijkbare bedrijven ook deze beslissing zullen maken.

Hoe vind je de vergelijkbare doelgroep?

Met Klue is het mogelijk vergelijkbare klanten op een data gedreven manier te genereren. In het Klue data dashboard staan alle leads die herkent zijn op de bedrijfswebsite. Ook staan hier klanten die eerder een aankoop hebben gedaan. Door op de filter pagina de bedrijfsnamen van de klanten te selecteren komen wordt het al snel duidelijk in welke SBI hoofdclassificatie, sub classificatie en omvang huidige klanten vallen. Vervolgens gebruik je deze informatie om vergelijkbare leads te vinden die al op de bedrijfswebsite zijn geweest.

Een voorbeeld van deze aanpak

Inmiddels heb je Klue enkele maanden op de website staan en zitten er honderden herkende leads in het data dashboard. Onlangs is Robeco klant geworden bij jouw organisatie en je bent op zoek naar vergelijkbare bedrijven zoals Robeco. Op de filterpagina is het mogelijk om deze vergelijkbare leads te vinden.

Om deze leads te vinden begin je met Robeco. Typ Robeco bij het tabje Bedrijfsnaam en selecteer ‘only’ om alleen Robeco te zien.Vervolgens laat Klue precies zien waar Robeco ingedeeld is en waar dus ook de vergelijkbare leads te vinden zijn die de bedrijfswebsite al bezocht hebben. In het geval van Robeco valt deze in de hoofd classificatie K namelijk Financiële instellingen. Sub classificatie is 64301 – beleggingsinstellingen in financiële activa en valt deze in de groep van 500-999 medewerkers (zie screenshot aan het einde van het artikel).

Vervolgens de-selecteer je Robeco op de filter pagina, en selecteer  je bij SBI Main Classficiaandations classificatie K en zet deze op only. Vervolgens selecteer je in het tabje Bedrijven SBI Branche classificatie 64301 en in het tabje Werknemers 500-999 medewerkers. Let op dat je overal only aanklikt om bij leads te komen die zo dicht mogelijk liggen bij de huidige klant. Vervolgens rollen de bedrijven uit Klue die exact dezelfde specificaties hebben als je huidige klant. Deze vind je rechts onderin het dashboard In het geval van het Robeco voorbeeld kwam het (veel onbekendere) bedrijf IMC en Annexum Invest naar voren. Ook deze partijen zijn beleggingsbedrijven met technologie hoog in het vaandel, net zoals Robeco en vormen de ideale doelgroep.

Gebruik eigen data voor meer leads

That’s it, je hebt nu look-a-like bedrijven die erg op je huidige klanten lijken en deze bedrijven zijn zeer geschikt om ook om te zetten in klanten via bijvoorbeeld account based marketing. Op zoek naar vergelijkbare klanten? Probeer dan Klue 14 dagen gratis uit en kom erachter welke leads jij nog niet op het vizier hebt.

In de onderstaande video laten we precies zien hoe je vergelijkbare klanten in kaart brengt.

 

Ruud Buijserd

Ondernemer vol passie over data, B2B marketing en de mogelijkheden hiermee voor organisaties. Sparren over jouw vraagstuk? Neem contact op, ik hoor graag van je.

Laat een reactie achter